maanantai 25. maaliskuuta 2013

Mustikka-appelsiinimuffinit


Alkuperäinen resepti löytyy kirjasta Makeat ja suolaiset muffinit.

12 muffinia

200 g mustikoita
2 appelsiinia
4 dl vehnäjauhoja
1,25 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa
1 muna
1 dl öljyä

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele muffinipelti tai laita syvennyksiin paperivuoat. Pese appelsiinit kuumalla vedellä ja raasta kuorta 0,5 rkl verran. Purista hedelmistä mehu (noin 2 dl). Sekoita kulhossa muna, öljy, appelsiinimehu ja appelsiinin kuori. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, ja siivilöi ne muna-öljy-appelsiiniseoksen joukkoon. Sekoita mahdollisimman vähän. Lisää taikinaan joko tuoreet tai jäiset marjat varovasti käännellen. Annostele taikina pellille ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti