Seuraavan reseptin mukaista keittoa tein toissapäivänä. Kuvaa en ehtinyt ottamaan sillä tämä herkku katosi nopeasti oman kullan suihin viimeistä kauhallista myöten.
Annos neljälle
2 sipulia
5-6 porkkanaa
2 tl tuoretta inkivääriä
2 appelsiinia
6,5 dl vettä
suolaa & pippuria
1 dl ranskankermaa
öljyä tai voita kuullottamiseen
Kuori ja paloittele sipulit ja raasta porkkanat. Hienonna inkivääri. Huuhtele appelsiinit, raasta kuoret hienoksi raasteeksi ja purista appelsiineista mehu.
Kuullota sipuleita kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää porkkanat ja inkivääri ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Lisää kattilaan vesi ja appelsiininkuoret. Kiehauta seos, jonka jälkeen jatka kypsentämistä keittämällä noin 15 minuutin ajan.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma ja appelsiinimehua maun mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti