maanantai 21. tammikuuta 2013

Äidin suklaakakku


Tämä kakku on osittain itse sävelletty ja osittain koottu eri resepteistä. Hyvää siitä ainakin tuli, eikä mitenkään liian makea. Tein kakun äidin 49-vuotispäiville.

halk. 20 cm irtopohjavuokaan

Kakkupohja
4 munaa
2 dl sokeria
n. 1 dl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte
2,5 dl vispikermaa
150 g maustettua rahkaa (esim. tiramisu)
150 g taloussuklaata
aprikoosimarmeladia

Kostutus, kuorrutus ja koristelu
1,25 dl kuohukermaa
150 g suklaata
2,5 dl vispikermaa pursotuksiin
ripaus sokeria
maitoa kostutukseen

Valmista kakkupohja. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista pohjaa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Peitä vuoka foliolla jos kakku näyttää ruskistuvan liikaa.

Kun kakku on jäähtynyt, irrota vuoan reunat ja leikkaa pohja varovasti kolmeen osaan. Valmista täyte. Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja sula suklaa.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla (itse en tehnyt näin, mutta olisi kannattanut..). Aseta ensimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta maidolla. Lisää puolet suklaatäytteestä, ja seuraava kakkulevy. Kostuta jälleen. Sivele pintaan aprikoosimarmeladia ja kaada loput suklaatäytteestä. Aseta päällimmäinen kerros ja kostuta maidolla. Peitä kakku kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa. Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä anna kiehahtaa. Lisää suklaa kerman joukkoon ja sekoita kunnes seos on tasaisen sileää. Anna seoksen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Ota kakku jääkaapista. Irrota vuoan reunat ja aseta kakku leivinpaperia apuna käyttäen tarjoilualustalle. Sivele kakun pintaan aprikoosimarmeladia. Kun kuorrute tuntuu sopivan jämäkältä, kaada se kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Siirrä kakku jälleen jääkaappiin.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Jos suklaakuorrutetta jäi yli, voit lisätä sen kerman joukkoon. Poista leivinpaperi kakun alta. Koristele kakku kermavaahdolla. Halutessasi voit raastaa päälle lisää suklaata. Huh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti