sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Lihapullat


Minun on ihan pakko kirjoittaa tämä perusresepti ylös. Aina kun teen lihapullia, laitan liikaa tai liian vähän suolaa ja muita aineita. Pullien maku on aina erilainen, koska myös lihapullareseptini vaihtuvat jokaisella tekokerralla. Tämänpäiväiset lihapullat onnistuivat hyvin, joten kirjoitan ainesmäärät ylös etteivät ne pääse unohtumaan.

noin 25 lihapullaa

400 g sika-nautajauhelihaa
1 tl suolaa (oikein mittasarjalla mitattuna)
1 keskikokoinen tai suuri sipuli
1 muna
1 rkl korppujauhoja
(2 rkl raastettua Parmigiano Reggianoa)
1 rkl HP saucea

lisäksi oliiviöljyä

Hienonna sipuli hyvin hienoksi. Sekoita kaikki lihapulla-ainekset keskenään, ja pyöräytä ne vatkaimella tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta palloja öljytyin käsin, ja nostele kuumalle pannulle tirisemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti