Tomaattikeitto sopii nautittavaksi alkukeittona ja pakkaspäivän lämmikkeenä.
Ripaus chilijauhetta tekee keitosta täyteläisemmän. Tarjoa tomaattikeiton
lisänä tuoretta leipää tai krutonkeja.
Ripaus chilijauhetta tekee keitosta täyteläisemmän. Tarjoa tomaattikeiton
lisänä tuoretta leipää tai krutonkeja.
Noin 6 annosta
1 kg tomaatteja
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
öljyä kuullottamiseen
5,5 dl vettä
1 Fond Du Chef -kasvisliemikuutio (tai vastaava)
1 tl sokeria
suolaa & mustapippuria
1 dl ranskankermaa
1 dl ranskankermaa
1/2-1 ruukku basilikaa
(ripaus chiliä)
Viipaloi tomaatit ja poista kannat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä isohkossa kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää kattilaan tomaatit, vesi, fondi, ja sokeri.
Ripottele joukkoon hieman mustapippuria ja kiehauta seos. Anna keiton hautua kannen alla alhaisella lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita muutaman kerran hautumisen aikana.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla
(halutessasi lisää ripaus chiliä). Silppua basilikanlehdet keittoon juuri ennen tarjoilua.
Viipaloi tomaatit ja poista kannat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä isohkossa kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää kattilaan tomaatit, vesi, fondi, ja sokeri.
Ripottele joukkoon hieman mustapippuria ja kiehauta seos. Anna keiton hautua kannen alla alhaisella lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita muutaman kerran hautumisen aikana.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla
(halutessasi lisää ripaus chiliä). Silppua basilikanlehdet keittoon juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti