perjantai 19. lokakuuta 2012

Mehevä porkkanapiiras

























28 cm piirasvuokaan

2 pienehköä porkkanaa
1 tlk ananasmurskaa
2 munaa
1,5 dl fariinisokeria
1 dl kauraleseitä (tai hienoa pähkinärouhetta)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta tai kanelia
1 dl öljyä

0,5 dl maitoa
200 g tuorejuustoa
2-3 rkl sitruunamehua
1-2 dl tomusokeria

Raasta porkkanat hienoksi, pieneksi raasteeksi. Purista ananasmurskasta ylimääräinen mehu. Sekoita keskenään leseet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Valuta öljy seokseen ohuena nauhana vatkaten samanaikaisesti. Lisää taikinaan vuorotellen maito ja jauhoseos. Sekoita joukkoon ananas ja porkkanaraaste. Kaada taikina kevyesti voideltuun piirakkavuokaan (halk. 28 cm) ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys ja jäähdytä.

Notkista tuorejuusto kulhossa nopeasti vatkaten. Lisää sitruunamehu ja sen verran tomusokeria, että rakenne ja maku ovat kohdillaan. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.

2 kommenttia:

  1. Olen halunnut tehdä porkkanapiirakkaa jo pitkään.. sinun tekemäsi näyttää super hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Yllättävän hyvin tämä onnistuikin! :)

      Poista