maanantai 22. lokakuuta 2012

Tuulihatut


Tein ensimmäistä kertaa tuulihattuja ja yllätyin siitä miten helppoa taikinan teko on. Tuulihatut eivät tarvitse nostatusainetta, mutta kohoavat uunissa kaksin- tai kolminkertaisiksi ja jäävät sisältä ontoiksi. Kuvan tuulihatun täytteenä oli lohitäyte: lämminsavustettua lohta, Créme Bonjour -tuorejuustoa (kylmäsavulohi) ja ripaus tilliä. Samoihin tuulihattuihin olisi voinut tehdä myös makean täytteen. Näitä pitää tehdä uudestaan! Resepti on Maku-lehden omasta keittokirjasta Maailman ihanimmat leivonnaiset, jonka löysin kirpparilta.

noin 30-40 kpl

2 dl vettä
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
4 munaa

Mittaa kattilaan vesi ja voi. Kiehauta. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta (n. 10-20 sekuntia). Siirrä kattila pois liedeltä, ja anna seoksen jäähtyä noin viiden minuutin ajan. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Seoksen tulisi olla täysin sileää.

Nostele lusikalla tai pursota taikinasta halkaisijaltaan noin 3 cm kokoisia kekoja leivinpaperille. Paista tuulihattuja 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna hattujen vielä kuivahtaa uunin jälkilämmössä täysin kypsiksi. Halkaise ja täytä!


1 kommentti: