6-8 annosta
1 litra punaista maitoa
5 dl piimää
0,5-0,75 tl suolaa
2 munaa
(yrttejä, esim. tuoretta ruohosipulia tai basilikaa)
(1 muna voiteluun)
Kuumenna maito varovasti kiehumispisteeseen suuressa kattilassa. Sekoita munat ja piimä. Kun maito kiehuu, lisää kattilaan piimä-munaseos. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen sekoitellen. Kun seos kiehuu, siirrä kattila pois liedeltä ja anna heran erottua reilun puolen tunnin ajan - älä sekoita! Nostele juustomassa harsokankaalla tms. vuorattuun siivilään. Lisää suola (ja yrtit) ja sekoita hyvin. Painele juustomassan pinta tasaiseksi, peitä harsokankaalla ja nosta päälle kevyt paino. Jätä massa valumaan jääkaappiin vähintään 2-3 tunniksi.
Väriä pintaan:
Kumoa juusto uuninkestävään astiaan. Voitele pinta munalla ja paista 250 asteessa, kunnes juusto alkaa tummua, eli noin 10 minuuttia.
Juusto on parasta seuraavana päivänä. Juuston voi maustaa esimerkiksi tuoreilla yrteillä, valkosipulilla tai aurinkokuivatuilla tomaateilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti