sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Perunalepuskat


Ruokailulta yli jääneen perunamuusin voi käyttää näiden herkullisten lepuskoiden valmistukseen. Peruna tuo taikinaan pehmeyttä, mikä erottaa perunalepuskat tavallisista teeleivistä.

6 lepuskaa

3 dl perunamuusia
0,75-1 tl suolaa
1 muna
2,5 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
0,5 dl kauraleseitä

Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi. Maista taikinasta suolan sopiva määrä. Taputtele jauhoisin käsin pellille pyöreitä, noin 0,5 cm paksuisia lepuskoja. Pistele taikinan pinta haarukalla. Paista 250 asteessa reilu 10 minuuttia. Tarkkaile uunia paiston loppuvaiheessa, ettei lepuskoiden pinta tummu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti