perjantai 28. syyskuuta 2012

Punajuurikeitto




Annos neljälle 

3 keskikokoista punajuurta
neljäsosa keskikokoisesta kaalista
1 sipuli
8 dl vettä
1 kasvis- tai lihaliemikuutio
suolaa
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1-2 rkl balsamicoa tai punaviinietikkaa
yrttejä (esim. timjamia, rakuunaa, basilikaa, persiljaa..)
suolaa
öljyä

Raasta punajuuri, hienonna kaali ja sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä, kunnes ne alkavat hieman pehmetä (n. 5 minuuttia). Lisää vesi, liemikuutio, maustepippurit ja laakerinlehti. Anna keiton poreilla kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta yrteillä, balsamicolla ja suolalla ja hauduta vielä 5-10 minuuttia. Tarkista maku.


Tarjoa punajuurikeiton kanssa nokare ranskankermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti