perjantai 16. marraskuuta 2012

Nopea kukkakaalipasta


Nälkä iskee kesken rauhaisan aamupäivän. Jääkaapista löytyy puolikas Auran homejuusto ja hieman kukkakaalia. Pastapäivä! Tai oikeammin spaghettipäivä kun pastaa ei ollut. Tämä helppo ruoka on perushyvää ja valmistuu lyhyessä ajassa.

2-3 annosta

200 g spaghettia
3-4 dl paloiteltua kukkakaalia (osan voi korvata parsakaalilla)
150 g homejuustoa
0,75 dl maitoa
muskottipähkinää, mustapippuria

Laita spaghetit kattilaan kypsentymään suolalla maustettuun veteen. Lisää kukkakaali 4-5 minuuttia ennen keittoajan loppumista. Kaada kypsät spaghetit ja kukkakaali lävikköön ja jätä odottamaan. Kukkakaali saa jäädä hieman rouskuvaksi.

Mittaa huuhdeltuun kattilaan maito ja homejuusto. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Mausta ripauksella pippuria ja muskottipähkinää. Kaada spaghetti-kukkakaaliseos kastikkeen joukkoon ja pyöräytä ainekset sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti