lauantai 24. marraskuuta 2012

Puolukka-valkosuklaakääretorttu


Löysin tämän kääretortun ohjeen Hellapoliisin sivuilta, ja pakkoa sanoa että hyvä resepti onkin. Alkuperäiseen ohjeeseen on merkitty 0,5-0,75 dl sokeria, ja minusta tuo 0,5 riittää mainiosti. Valkosuklaa on sen verran makeaa tavaraa että täytteen sokerin voi jättää vähille. Poikkesin reseptistä sen verran että lisäsin täytteeseen yhden (pieneen vesitilkkaan sulatetun) liivatelehden.

1 kääretorttu

4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
 

Täyte:
1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kohmeisia puolukoita
0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata

Valmista ensin täyte. Rouhi valkosuklaa terävällä veitsellä ja jauha (esim.) sauvasekoittimella kohmeiset puolukat. Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto, puolukkasurvos, sokeri, vaniljasokeri ja valkosuklaa. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.

Pohja:
Sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 6-7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä hetken. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja kääri tiukahkolle rullalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti