tiistai 20. marraskuuta 2012
Paella
En tiedä onko tämä nyt paella vai risotto, mutta ainakin jotain niiden väliltä. Maistelu ja maustaminen ovat erityisen tärkeää tämän ruoan valmistuksessa. Ainekset eivät ole niin justiinsa, ja soveltaminen on suotavaa. Tähän sekalaiseen annokseen voi lisätä esimerkiksi herneitä, katkarapuja tai simpukoita.
noin 6 annosta
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
400 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
250 g lihaisaa makkaraa (esim. Snellmanin Eetvartti)
1 paprika
3 dl risottoriisiä
1 tl suolaa
paljon mausteita, esim. currya, sahramia, pippuria ja juustokuminaa
8 minitomaattia, tai 2 tavallista tomaattia
100 g säilykeherkkusieniä
7 dl vettä
1 rkl kanafondia (käytin Rainbowta)
sitruunamehua
Paloittele/hienonna/viipaloi sipulit, makkarat, paprika ja tomaatit. Kuumenna öljy suurehkossa pannussa. Kuullota sipuli ja murskattu valkosipuli. Lisää kana, paista kypsäksi ja nosta syrjään pannulta. Ruskista seuraavaksi makkarat. Lisää joukkoon paprika ja 3 dl riisiä. Kuullota hetki ja mausta suolalla sekä muilla haluamillasi mausteilla. Lisää tomaatit ja sienet. Kääntele seosta ja kaada joukkoon vesi ja fondi.
Anna seoksen kiehahtaa. Alenna sitten lämpöä, lisää broileri-sipuli -paistos ja hauduta ruokaa kannen alla noin 20 minuuttia. Nosta kansi pois viimeisen parin-kolmen minuutin kohdalla, jotta ylimääräinen vesi haihtuisi pois. Kääntele välillä kypsennyksen aikana. Tarkista maku ja lisää mausteita.
Juuri ennen tarjoilua, lisää paellaan loraus sitruunamehua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti