maanantai 19. marraskuuta 2012

Pizzaa!


Teen yleensä pizzaa tällä yksinkertaisella reseptillä. Tänään oli vuorossa Americana, eli kinkkusuikale-ananas-aurajuusto -pizza. Tomaattikastikkeena käytin tavallista tomaattimurskaa, johon sekoitin yrttejä sekä ripauksen suolaa ja pippuria. Jos tykkäät rapeapohjaisesta pizzasta, jätä leivinpelti uuniin kuumenemaan ennen pizzan paistoa.

2 uunipellillistä

2,5 dl vettä
2-2,5 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kuivahiivalle sopivaksi, noin 42-asteiseksi. Lisää suola ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää seos vähitellen veteen. Vaivaa taikina koneella tai käsin pehmeäksi palleroksi. Peitä leivinliinalla ja jätä nousemaan lämpöiseen paikkaan noin 20-30 minuutiksi.

Vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois, ja jaa kahteen osaan. Kaaviloi taikinamöykyistä uunipellin kokoiset levyt ja jätä nousemaan vielä hetkeksi. Täytä ja paista noin 250 asteessa 12-14 minuuttia, kunnes reunat ja pohja alkavat tummua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti